Polnjeni čebulni obročki s solato

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:  
* 3 jajca
* 4 žlice skute
* 1 skodelica drobno sesekljanega brokolija
* žlička popra
* žlička soli (po želji)
* žlička čilija v prahu (po želji)
* 2 veliki rdeči čebuli
* 5 rezin šunke
* olivno olje za maščenje ponve
Za solato:
* manjša zelena solata
* 8 češnjevih paradižknikov
* vogali ostale rdeče čebule
* sezamovo seme
* sol jabolčni
* kis
* bučno olje 

OPIS POSTOPKA: Žvrkljamo jajca z začimbami. Dodamo jim na drobno sesekljan brokoli in skuto, ki smo jo predhodno spasirali z vilicami. Šunko narežemo na drobne koščke in jo prav tako vmešamo v maso. Rdečo čebulo olupimo in jo prerežemo na pol, odrežemo tudi vogalna dela in jo razslojimo. Čebulne obročke z ožjim spodnjim delom polagamo na ogreto ponev, ki smo jo namastili z olivnim oljem. V vsak obroček najprej damo žličko tekočine iz mase, da se strdi, nato napolnimo do vrha. Ponev prekrijemo z alu foljo in pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah 20 minut. Dobimo cca 10 polnjenih čebulnih obročkov (odvisno od velikosti čebule). Solato natrebimo in operemo, narežemo češnjeve paradižnike in ostale dele rdeče čebule. Začinimo s soljo. Prelijemo jo z bučnim oljem in kisom ter premešamo. Okrasimo s sezamovimi semeni. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 40 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Majer 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek