Polnjene paprike
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polnjene paprike

SESTAVINE:

* skodelica kvinoje

* 1 velika čebula

* korenček

* nekaj strokov česna

* peteršilj

* olivno olje

* začimbe po želji (sol, poper, kurkuma…)



OPIS POSTOPKA: Paprike operemo in odstranimo sredico. Na olju posteklenimo drobno nasekljano čebulo, dodamo drobno nasekljan česen in peteršilj, hitro premešamo in dodamo kvinojo. Zalijemo z dvema skodelicama vode, zavremo in kuhamo 20 min. Na koncu dodamo še korenček ter ostalo zelenjavo po želji. Dobro premešamo, solimo in popramo (po okusu) ter odstavimo. Paprike napolnimo z in jih naložimo v pekač. V pečici jih pečemo 45 min na 180C. Pet minut pred koncem pečenja jih lahko za boljši okus posujemo še z parmezanom.

ČAS PRIPRAVE: 60min

RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik  


,* skodelica kvinoje ,* 1 velika čebula ,* korenček ,* nekaj strokov česna ,* peteršilj ,* olivno olje ,* začimbe po želji (sol, poper, kurkuma…) , , Paprike operemo in odstranimo sredico. Na olju posteklenimo drobno nasekljano čebulo, dodamo drobno nasekljan česen in peteršilj, hitro premešamo in dodamo kvinojo. Zalijemo z dvema skodelicama vode, zavremo in kuhamo 20 min. Na koncu dodamo še korenček ter ostalo zelenjavo po želji. Dobro premešamo, solimo in popramo (po okusu) ter odstavimo. Paprike napolnimo z in jih naložimo v pekač. V pečici jih pečemo 45 min na 180C. Pet minut pred koncem pečenja jih lahko za boljši okus posujemo še z parmezanom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.