Polnjene paprike
SESTAVINE:
* skodelica kvinoje
* 1 velika čebula
* korenček
* nekaj strokov česna
* peteršilj
* olivno olje
* začimbe po želji (sol, poper, kurkuma…) 
OPIS POSTOPKA: Paprike operemo in odstranimo sredico. Na olju posteklenimo drobno nasekljano čebulo, dodamo drobno nasekljan česen in peteršilj, hitro premešamo in dodamo kvinojo. Zalijemo z dvema skodelicama vode, zavremo in kuhamo 20 min. Na koncu dodamo še korenček ter ostalo zelenjavo po želji. Dobro premešamo, solimo in popramo (po okusu) ter odstavimo. Paprike napolnimo z in jih naložimo v pekač. V pečici jih pečemo 45 min na 180C. Pet minut pred koncem pečenja jih lahko za boljši okus posujemo še z parmezanom.
ČAS PRIPRAVE: 60min
RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik  
 
 
                                    
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentarji (0)