Poletna osvežilna tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Poletna osvežilna tortica

SESTAVINE:

* 2 beljaka

* žlička pecilnega

* merica proteinov/beljakovin v prahu (cca 20g) - okus po želji

* žlička eritritol - sladila brez kalorij

* 1 jajce

* 250ml vanilijevega (sojinega) mleka

* 2 merici vanilijevega protein desserta

* aroma burbonske vanilije

* 250g puste skute

* cca 200g zamrznjenih malin

* šop metinih listov

* žlica eritritol 

* želatina/agar agar




OPIS POSTOPKA: Za testo najprej penasto unešamo jajce in oba beljaka, dodamo pecilni in eritritol ter mešamo še par minut da dobimo lepo penasto maso. Rahlo umešamo proteine in pečemo cca 10min v ogreti pečici na 170 stopinj. Medtem pripravimo vanilijevo kremo. Vanilijevo mleko zmešamo s protein dessertom v gosto strukturo, dodamo ekstrakt in skuto. Mešamo še par minut da se kremo dobro zgosti. Pustimo da se testo nekoliko ohladi, nato pa ga premažemo z vanilijevo kremo. Postavimo v hladilnik, medtem pa pripravimo še malinov preliv. V mešalcu zmeljemo maline in metine liste. Medtem po navodilih pripravimo želatino ali agar agar in jo skupaj s eritritolom primešamo malinovi zmesi. Prelijemo čez vanilijevo kremo in postavimo v hladilnik še za približno 3-4 urce.



ČAS PRIPRAVE: 30minut + 4 ure v hladilniku

RECEPT PRIPRAVILA: Urška Žlajpah


,* 2 beljaka ,* žlička pecilnega ,* merica proteinov/beljakovin v prahu (cca 20g) - okus po želji ,* žlička eritritol - sladila brez kalorij ,* 1 jajce ,* 250ml vanilijevega (sojinega) mleka ,* 2 merici vanilijevega protein desserta ,* aroma burbonske vanilije ,* 250g puste skute ,* cca 200g zamrznjenih malin ,* šop metinih listov ,* žlica eritritol  ,* želatina/agar agar , , Za testo najprej penasto unešamo jajce in oba beljaka, dodamo pecilni in eritritol ter mešamo še par minut da dobimo lepo penasto maso. Rahlo umešamo proteine in pečemo cca 10min v ogreti pečici na 170 stopinj. Medtem pripravimo vanilijevo kremo. Vanilijevo mleko zmešamo s protein dessertom v gosto strukturo, dodamo ekstrakt in skuto. Mešamo še par minut da se kremo dobro zgosti. Pustimo da se testo nekoliko ohladi, nato pa ga premažemo z vanilijevo kremo. Postavimo v hladilnik, medtem pa pripravimo še malinov preliv. V mešalcu zmeljemo maline in metine liste. Medtem po navodilih pripravimo želatino ali agar agar in jo skupaj s eritritolom primešamo malinovi zmesi. Prelijemo čez vanilijevo kremo in postavimo v hladilnik še za približno 3-4 urce.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.