Polentin poletni krožnik
SESTAVINE:
* 100 gramov polente
* ščepec muškatnega oreščka
* sol
* nekaj listov sveže bazilike
* 150 gramov češnjevega paradižnika
* 100 gramov rjavih šampinjonov
* 1 bučka (200 gramov)
* 150 gramov puranjih prsi
* olivno olje
* poper
OPIS POSTOPKA: Najprej razpolovimo češnjeve paradižnike, šampinjone narežemo na 4 kose, bučko razpolovimo po dolžini in narežemo na polovične kolobarje ter puranje meso na trakce. Pripravljeno damo v ponev, z olivnim oljem, malo solimo, popramo in kuhamo ter mešamo nekje 10 do 15 minut, da se zelenjava zmehča in je meso popečeno. Po potrebi dodamo še olivnega olja. Med tem časom damo v kozico 7 dl vroče vode in z metlico vmešamo polento. Začinimo s soljo in muškatnim oreščkom ter nadaljujemo dokler ni polenta kuhana. Na koncu vmešamo še nasekljano baziliko. Polento damo na krožnik ter na vrh položimo popraženo zelenjavo z mesom in postrežemo še toplo.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty
Komentarji (0)