Polenta z zelenjavo
SESTAVINE:
* 2 skodelici polente
* 6 skodelic vode
* olivno olje
* himalajska sol
* čebula
* korenček
* rdeča paprika
* cvetača
* bučke
OPIS POSTOPKA: Na olje damo sesekljano čebulo, korenje in na koščke narezano cvetačo ter dušimo par minut. Nato dodamo še narezano rdečo papriko in bučke, premešamo in še malo podušimo. Polento skuhamo v vodi, ki smo jo osolili s himalajsko soljo. Pripravimo si pekač (če je lončen ga namaženo s par kapljicami olja, drugače uporabimo peki papir). Notri vlijemo polento, na vrhu pa damo zelenjavo. Po želji dodamo tudi žličko kisle smetane. Na koncu potrosimo s svežim peteršiljem in damo v pečico za 15 minut. Serviramo lahko samostojno ali kot prilogo.
ČAS PRIPRAVE: 20 min + pečenje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.
Komentarji (0)