Polenta z zelenjavo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polenta z zelenjavo

SESTAVINE: 

* 2 skodelici polente

* 6 skodelic vode

* olivno olje

* himalajska sol

* čebula

* korenček

* rdeča paprika

* cvetača

* bučke



OPIS POSTOPKA: Na olje damo sesekljano čebulo, korenje in na koščke narezano cvetačo ter dušimo par minut. Nato dodamo še narezano rdečo papriko in bučke, premešamo in še malo podušimo. Polento skuhamo v vodi, ki smo jo osolili s himalajsko soljo. Pripravimo si pekač (če je lončen ga namaženo s par kapljicami olja, drugače uporabimo peki papir). Notri vlijemo polento, na vrhu pa damo zelenjavo. Po želji dodamo tudi žličko kisle smetane. Na koncu potrosimo s svežim peteršiljem in damo v pečico za 15 minut. Serviramo lahko samostojno ali kot prilogo.

ČAS PRIPRAVE: 20 min + pečenje

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.    


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.