Polenta s pršutom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polenta s pršutom

SESTAVINE:

* 200 g koruznega zdroba

* 1/2 l vode

* 3 dl refoška

* 100 g pršuta

* pol dl olivnega olja

* himalajska sol




OPIS POSTOPKA: Polento skuhamo že dan prej, vanjo zakuhamo ½ dl oljčnega olja in dodamo malo himalajske soli. Naslednji dan polento narežemo na rezine in jo popečemo.

Posebej pripravimo polivko: V ponvi prepražimo narezan pršut brez olja, prilijemo refošk in nekoliko popramo. Kuhamo, da se količina vina zmanjša na 1/3. Oboje serviramo na krožnik in vse skupaj prelijemo še z nekaj kapljicami oljčnega olja.



ČAS PRIPRAVE: 45 min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja


,* 200 g koruznega zdroba ,* 1/2 l vode ,* 3 dl refoška ,* 100 g pršuta ,* pol dl olivnega olja ,* himalajska sol , , Polento skuhamo že dan prej, vanjo zakuhamo ½ dl oljčnega olja in dodamo malo himalajske soli. Naslednji dan polento narežemo na rezine in jo popečemo. Posebej pripravimo polivko: V ponvi prepražimo narezan pršut brez olja, prilijemo refošk in nekoliko popramo. Kuhamo, da se količina vina zmanjša na 1/3. Oboje serviramo na krožnik in vse skupaj prelijemo še z nekaj kapljicami oljčnega olja.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.