Pizza iz cvetačnega testa
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pizza iz cvetačnega testa

SESTAVINE:
cvetača (večjo glavo)
* jajca (2-3)
* himalajska sol

* Pri nadevu ste lahko zelo kreativni. Dodate lahko različno zelenjavo, pršut, tuno, začimbe, sir po želji … 

OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo testo. Cvetačo očistimo in natrgamo na manjše cvetove, ki jih nato sesekljamo. Cvetačo skuhamo v vreli vodi (minuto do dve) in ohladimo. V ohlajeno cvetačo damo dva do tri jajca, ki ju razžvrkljamo. Posolimo in premešamo z žlico. Testo z žlico raztegnemo na večjem plitvem pekaču in ga namažemo s paradižnikovo mezgo. Pekač postavimo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180° C in pečemo 20 minut. Medtem operemo poljubno zelenjavo (papriko, paradižnik, bučke, …), ki jo narežemo na manjše kose. Zelenjavo na pizzo lahko dodamo surovo ali jo na hitro na kokosovi maščobi prepražimo in začinimo (če želimo bolj sočno zelenjavo). Po želji dodamo še poljuben sir, tuno, pršut … Pekač ponovno potisnemo v pečico in pizzo na enaki temperaturi pečemo še 15 minut. Toplo postrežemo in uživamo brez slabe vesti. 

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat

* cvetača (večjo glavo) * jajca (2-3) * himalajska sol * Pri nadevu ste lahko zelo kreativni. Dodate lahko različno zelenjavo, pršut, tuno, začimbe, sir po želji …   Najprej pripravimo testo. Cvetačo očistimo in natrgamo na manjše cvetove, ki jih nato sesekljamo. Cvetačo skuhamo v vreli vodi (minuto do dve) in ohladimo. V ohlajeno cvetačo damo dva do tri jajca, ki ju razžvrkljamo. Posolimo in premešamo z žlico. Testo z žlico raztegnemo na večjem plitvem pekaču in ga namažemo s paradižnikovo mezgo. Pekač postavimo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180° C in pečemo 20 minut. Medtem operemo poljubno zelenjavo (papriko, paradižnik, bučke, …), ki jo narežemo na manjše kose. Zelenjavo na pizzo lahko dodamo surovo ali jo na hitro na kokosovi maščobi prepražimo in začinimo (če želimo bolj sočno zelenjavo). Po želji dodamo še poljuben sir, tuno, pršut … Pekač ponovno potisnemo v pečico in pizzo na enaki temperaturi pečemo še 15 minut. Toplo postrežemo in uživamo brez slabe vesti. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.