Pita iz prosene kaše in jabolk
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pita iz prosene kaše in jabolk

SESTAVINE:
* 2 skodelici prosene kaše
* 2 jabolki
* kokosov sladkor
* cimet
* mandljevo mleko
* voda
* kokosovo olje

OPIS POSTOPKA: Pekač za pite namažemo s kokosovim oljem.
Prva plast: na dno položimo na rezine narezana jabolka.
Druga plast: povrh jabolk dodamo skuhano proseno kašo: skodelico prosene kaše, skodelico vode in skodelico mandljevega mleka kuhamo 10-15 min na zmernem ognju. Dodamo cimet. Po želji tudi kokosov sladkor.
Tretja plast: na koncu dodamo še skuhano proseno kašo, vendar tokrat kuhano brez cimeta (da je barvno na koncu malo bolj zanimivo :) ) po želji dodamo kokosov sladkor. Nato 10-15 minut pečemo v pečici na 180°C.

Ko se kasneje pekač ohladi, se lotimo obračanja pite. Bodi zelo previden! :) Pito po želji okrasimo s cimetom in kokosovim sladkorjem.

Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 40 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Špela Kramer Štiglic

* 2 skodelici prosene kaše * 2 jabolki * kokosov sladkor * cimet * mandljevo mleko * voda * kokosovo olje  Pekač za pite namažemo s kokosovim oljem. Prva plast: na dno položimo na rezine narezana jabolka. Druga plast: povrh jabolk dodamo skuhano proseno kašo: skodelico prosene kaše, skodelico vode in skodelico mandljevega mleka kuhamo 10-15 min na zmernem ognju. Dodamo cimet. Po želji tudi kokosov sladkor. Tretja plast: na koncu dodamo še skuhano proseno kašo, vendar tokrat kuhano brez cimeta (da je barvno na koncu malo bolj zanimivo :) ) po želji dodamo kokosov sladkor. Nato 10-15 minut pečemo v pečici na 180°C. Ko se kasneje pekač ohladi, se lotimo obračanja pite. Bodi zelo previden! :) Pito po želji okrasimo s cimetom in kokosovim sladkorjem. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.