Piškotki z božičkovo kapico

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 20 piškotkov:
* 1/2 skodelice zmletih lesnikov (predhodno jih za par minut popražimo na suhi ponvi ali v pečici- to naredi res ogromno razliko v okusu)
* 1/2 skodelice razmaščene kokosove moke
* 1/2 skodelice v moko zmletih ovsenih kosmičev
* 2/3 skodelice pirine polnozrnate moke
* polovica vrečke vinskega kamna
* 1/3 skodelice kokosovega sladkorja
* 2 žlički meda
* 1/2 skodelice kokosovega olja
* žlica vode
* ščepec soli
* cimet
Za povrh: Malinova marmelada 

OPIS POSTOPKA: Najprej s kuhalnico zmešamo vse suhe sestavine, nato jim dodamo se mokre. Maso pregnetemo z rokami in jo oblikujemo v hlebček. Ce je preveč mokra, dodamo malo pirine moke, če se preveč drobi, pa kokosovega olja. Za 15 minut jo postavimo v hladilnik, da se sestavine povežejo in strdijo. Nato oblikujemo majhne kroglice, ki jih drugo zraven druge polagamo na s peki papirjem obložen pekač. V vsako naredimo jamico, katero napolnimo z malinovo marmelado. Pečemo na 190 stopinj, 12 minut in počakamo, da se popolnoma ohladijo. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut, z ohlajanjem in peko vred  
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek