Piškoti z arašidovim maslom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Da je recept kar se da preprost, sem za merjenje uporabila skodelico za čaj.

SESTAVINE:

* 1/2 skodelice arašidovega masla (v primeru alergije lahko izberete tudi mandljevo) 
* 3/4 čajne žličke pecilnega praška 
* 3 žlice moke (sama sem dala pol bele in pol kokosove)
* 1/3 skodelice sladkorja (kokosov ali eritritol) 
* 2 žlici jabolčne kaše
* 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
* ščep soli

OPIS POSTOPKA:
 V posodi najprej združimo suhe sestavine. Če je arašidovo maslo pretrdo za mešanje, ga počasi segrevamo, da postane bolj gladek. K suhim sestavinam dodamo še arašidovo maslo in ostale mokre sestavine in premešamo dokler dobimo testo. Iz testa s pomočjo žlice oblikujemo piškote. Testo postavimo v hladilnik za eno uro. Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 8 minut. Po 8 minutah bodo piškotki precej mehki in packasti, zato jih je potrebno ohlajati vsaj 10 minut, predenj jih odstranimo s pladnja, da se arašidovo maslo strdi.

ČAS PRIPRAVE:
 15 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek