Piščanec z zelenjavo po kitajsko
SESTAVINE (za 2 osebi):
* 300g piščanca
* 1 bučka
* 1 redča paprika
* 1 korenček
* mlada koruza
* 1 rdeča čebula
* ananasov kompot
* 100g šampinjonov
Omaka:
* 150 ml ananasovega soka iz kompota
* 1 žlica kisa
* 1 žlica medu
* 3 žlice kečapa
* 2 žlici škroba
* 2 žlici sojine omake
OPIS POSTOPKA: Najprej narežeš piščanca na koščke ali trakce in ga spečeš na olivnem olju. Ko se meso zmehča dodaš na trakce narezane bučke, korenček, rdečo papriko,mlado koruzo (baby corn). Potem pražiš par minutk (4,5 min) in dodaš ananas, šampinjone in na kolobarje narezano rdečo čebulo. Nato pripraviš omako iz ananasovega soka (150ml - tistega, ki je ostal iz kompota), žlica kisa, žlica tekočega medu, 3 žlice kečapa, dve žlički škroba in dve žlici sojine omake. S to omako preliješ zelenjavo in počakaš, da zavre tako, da se bo omaka začela zgoščevati in čez 2 minutki je piščanec po kitajsko pripravljen!
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT SESTAVIL: Ana Šuštaršič
Komentarji (0)