Piščanec z gobicami v ovseni kremi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščanec z gobicami v ovseni kremi

SESTAVINE:

* piščančje prsi

* gobice (jaz sem uporabila zamrznjene jurčke)

* česen

* ovsena krema

* sol, poper, čili

* svež drobnjak



OPIS POSTOPKA: Piščančje meso začinimo (sol, poper, čili) in ga prelijemo z olivnim oljem. V posodi prepražimo 5 strokov sesekljanega česna in ko porumeni dodamo narezane gobice ter posolimo ter popopramo. Gobice pražimo tako dolgo, da voda, ki so jo spustile izhlapi. Zalijemo z ovseno kremo in med mešanjem počakamo da omaka zavre. V drugi ponvi med tem časom popečemo piščančje zrezke na olivnem olju. Čez piščančje zrezke prelijemo gobovo omako in pustimo na majhnem ognju še približno 5 minut. Postrežemo lahko z ajdovo kašo, rižoto, praženim krompirjem ali kakšno drugo prilogo.

RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja


,* piščančje prsi ,* gobice (jaz sem uporabila zamrznjene jurčke) ,* česen ,* ovsena krema ,* sol, poper, čili ,* svež drobnjak , , Piščančje meso začinimo (sol, poper, čili) in ga prelijemo z olivnim oljem. V posodi prepražimo 5 strokov sesekljanega česna in ko porumeni dodamo narezane gobice ter posolimo ter popopramo. Gobice pražimo tako dolgo, da voda, ki so jo spustile izhlapi. Zalijemo z ovseno kremo in med mešanjem počakamo da omaka zavre. V drugi ponvi med tem časom popečemo piščančje zrezke na olivnem olju. Čez piščančje zrezke prelijemo gobovo omako in pustimo na majhnem ognju še približno 5 minut. Postrežemo lahko z ajdovo kašo, rižoto, praženim krompirjem ali kakšno drugo prilogo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.