Piščanec z gobicami v ovseni kremi
SESTAVINE:
* piščančje prsi
* gobice (jaz sem uporabila zamrznjene jurčke)
* česen
* ovsena krema
* sol, poper, čili
* svež drobnjak
OPIS POSTOPKA: Piščančje meso začinimo (sol, poper, čili) in ga prelijemo z olivnim oljem. V posodi prepražimo 5 strokov sesekljanega česna in ko porumeni dodamo narezane gobice ter posolimo ter popopramo. Gobice pražimo tako dolgo, da voda, ki so jo spustile izhlapi. Zalijemo z ovseno kremo in med mešanjem počakamo da omaka zavre. V drugi ponvi med tem časom popečemo piščančje zrezke na olivnem olju. Čez piščančje zrezke prelijemo gobovo omako in pustimo na majhnem ognju še približno 5 minut. Postrežemo lahko z ajdovo kašo, rižoto, praženim krompirjem ali kakšno drugo prilogo.
RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)