Piščanec v smetanovi omaki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Piščanec z gobicami in smetanovo omako je enostavna, dobra in hitro pripravljena jed primerna za kosilo ali večerjo. Šampinjone lahko vedno nadomestimo tudi s kakimi drugimi gobicami.

SESTAVINE za 2 osebi:

*4 manjši piščančji zrezki
*200 g šampinjonov
*2 stroka česna
*1/2 čebule
*2 dcl smetane za kuhanje
*1 dcl vode
*1 žlička masla
*olivno olje
*1 žlička himalajske soli
*ščepec bazilike
*ščepec popra
*ščepec muškatnega oreščka

Priloga – predlagam kuhan riž. 

OPIS POSTOPKA: Na začetku narežemo čebulo, česen in gobice. Na olivnem olju prepražimo polovico narezane čebule, dodaj gobice, česen in eno žličko masla. Pražimo na srednjem ognju oz. temperaturi 10 minut. V vmesnem času na drugi ponvi prepražimo drugo polovice narezane čebule na olivnem olju in dodamo piščančje zrezke. Pečemo na vsak strani 5 minut. Nato dodamo pečene zrezke gobicam, začinimo (sol, poper, bazilika, muškatni orešček) in kuhamo še 5 minut. Na koncu dodamo še smetano za kuhanje in 1 dcl vode, dobro premešamo in kuhamo še zadnjih 5 minut. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT SESTAVILA: Malinca Nastja

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek