Piščanec in šparglji

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Zelo okusna jed pripravljena v eni ponvi. K jedi lahko postrežemo riž.
SESTAVINE:
*400 g piščančjih prsi
*250 g špargljev
*pest arašidov, nesoljenih
*1 dcl belega vina
*3 stroki česna
*1/2 čebule
*sol
*poper
*mleta paprika
*olivno olje


OPIS POSTOPKA: Piščančje meso razrežemo na manjše kose in ga začinimo s soljo, poprom, mleto papriko in 1 strokom česna, drobno nasekljanim. V ponvi segrejemo malo olivnega olja in popečemo piščančje meso. Zalijemo ga z vinom in pečemo tako dolgo, da vino izhlapi. Dodamo arašide in vse skupaj zapečemo ter odstranimo iz ponve. V isti ponvi nato prepražimo na olivnem olju drobno nasekljano čebulo in česen. Dodamo narezane šparglje in jih posolimo. Pražimo tako dolgo, da se šparglji zmehčajo. Lahko jih zalijemo tudi z malo vode. Ko voda izhlapi in so šparglji mehki dodamo v ponev nazaj meso. Vse skupaj še malo prepražimo in jed je gotova.

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek