Piščančji paprikaš
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščančji paprikaš

Odlična in preprosta jed na žlico za vse ljubitelje paprike. Jaz sem za pripravo uporabila piščanca, po želji pa lahko uporabite tudi kakšno drugo meso.

SESTAVINE:
* 300g piščančjega mesa
* 3 paprike (jaz uporabim rdečo in rumeno, zelena mi je preveč grenka)
* pol čebule
* olivno olje
* 2 žlici paradižnikovega koncentrata
* 1l vode
* 2 veliki žlici paprike v prahu
* lovorjev list
* sol, poper, bazilika
* pol žličke trsnega sladkorja
 
OPIS POSTOPKA: Najprej drobno sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Meso lahko prej po želji začinimo, jaz ga navadno samo malo solim in koščke pregnetem. Nato ga dodamo k čebuli s papriko vred, ki smo jo ravno tako narezali na koščke. Vse skupaj nato na hitro prepražimo še približno za 10-15 min. Jaz dodam papriko in meso v lonec na enkrat saj paprika spusti nekaj vode, tako se meso še bolj omehča. Nato vse skupaj zalijemo z vodo in dodamo 2 žlici paradižnikovega koncentrata ter dobro premešamo. Dodamo še lovorjev list, papriko v prahu, sol, poper, baziliko in pol žličke rjavega sladkorja. 
Če imate raje omako malo bolj gosto, lahko pripravite še podmet, ki ga vmešate v omako.
Kuhamo približno 30 min, oz tako dolgo da se paprika omehča.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
* 300g piščančjega mesa * 3 paprike (jaz uporabim rdečo in rumeno, zelena mi je preveč grenka) * pol čebule * olivno olje * 2 žlici paradižnikovega koncentrata * 1l vode * 2 veliki žlici paprike v prahu * lovorjev list * sol, poper, bazilika * pol žličke trsnega sladkorja    Najprej drobno sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Meso lahko prej po želji začinimo, jaz ga navadno samo malo solim in koščke pregnetem. Nato ga dodamo k čebuli s papriko vred, ki smo jo ravno tako narezali na koščke. Vse skupaj nato na hitro prepražimo še približno za 10-15 min. Jaz dodam papriko in meso v lonec na enkrat saj paprika spusti nekaj vode, tako se meso še bolj omehča. Nato vse skupaj zalijemo z vodo in dodamo 2 žlici paradižnikovega koncentrata ter dobro premešamo. Dodamo še lovorjev list, papriko v prahu, sol, poper, baziliko in pol žličke rjavega sladkorja.  Če imate raje omako malo bolj gosto, lahko pripravite še podmet, ki ga vmešate v omako. Kuhamo približno 30 min, oz tako dolgo da se paprika omehča.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.