Piščančji paprikaš

Oceni objavo z 1 do 5:
(3)
Št. ocen: 3

Odlična in preprosta jed na žlico za vse ljubitelje paprike. Jaz sem za pripravo uporabila piščanca, po želji pa lahko uporabite tudi kakšno drugo meso.

SESTAVINE:
* 300g piščančjega mesa
* 3 paprike (jaz uporabim rdečo in rumeno, zelena mi je preveč grenka)
* pol čebule
* olivno olje
* 2 žlici paradižnikovega koncentrata
* 1l vode
* 2 veliki žlici paprike v prahu
* lovorjev list
* sol, poper, bazilika
* pol žličke trsnega sladkorja
 
OPIS POSTOPKA: Najprej drobno sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Meso lahko prej po želji začinimo, jaz ga navadno samo malo solim in koščke pregnetem. Nato ga dodamo k čebuli s papriko vred, ki smo jo ravno tako narezali na koščke. Vse skupaj nato na hitro prepražimo še približno za 10-15 min. Jaz dodam papriko in meso v lonec na enkrat saj paprika spusti nekaj vode, tako se meso še bolj omehča. Nato vse skupaj zalijemo z vodo in dodamo 2 žlici paradižnikovega koncentrata ter dobro premešamo. Dodamo še lovorjev list, papriko v prahu, sol, poper, baziliko in pol žličke rjavega sladkorja. 
Če imate raje omako malo bolj gosto, lahko pripravite še podmet, ki ga vmešate v omako.
Kuhamo približno 30 min, oz tako dolgo da se paprika omehča.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA:
 Malinca Alja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek