Piščančji curry z rižem brez OH
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščančji curry z rižem brez OH

Hitro in enostavno pripravljeno kosilo. Zraven postrežemo še skledo solate in imamo odlično, zdravo kosilo, ki bo prijazno tudi do naših kilogramov. 

SESTAVINE:
* 1 velika čebula
* 3 stroki česna
* prb. 3 žlice olivnega olja
* 400 g piščančjih prsi
* 1/2 žličke ingverja v prahu
* 1/2 žličke čilija v prahu
* 1 žlica rdeče paprike v prahu
* 1 žlička curry v prahu
* 400 ml kokosovega mleka
* sol
* svež peteršilj
* riž brez ogljikovih hidratov

OPIS POSTOPKA: Na drobno nasekljamo čebulo. V kozico vlijemo olivno olje in prepražimo čebulo. Dodamo še nasekljan česen in prepražimo toliko, da zadiši. Meso razrežemo na majhne koščke in ga damo v kozico. Zraven vsujemo še vse začimbe in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo. Zalijemo s kokosovim mlekom ter solimo. Dobro premešamo in pokrijemo kozico. Kuhamo na nizkem ognju približno 30 minut. Meso bo postalo čisto mehko, omaka pa se bo lepo zgostila. Riž brez ogljikovih hidratov speremo na cedilu pod hladno vodo. Damo ga v vrelo vodo in kuhamo 3 minute. Dobro ga odcedimo in postrežemo skupaj s curry-em. 

ČAS PRIPRAVE: 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

* 1 velika čebula * 3 stroki česna * prb. 3 žlice olivnega olja * 400 g piščančjih prsi * 1/2 žličke ingverja v prahu * 1/2 žličke čilija v prahu * 1 žlica rdeče paprike v prahu * 1 žlička curry v prahu * 400 ml kokosovega mleka * sol * svež peteršilj * riž brez ogljikovih hidratov  Na drobno nasekljamo čebulo. V kozico vlijemo olivno olje in prepražimo čebulo. Dodamo še nasekljan česen in prepražimo toliko, da zadiši. Meso razrežemo na majhne koščke in ga damo v kozico. Zraven vsujemo še vse začimbe in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo. Zalijemo s kokosovim mlekom ter solimo. Dobro premešamo in pokrijemo kozico. Kuhamo na nizkem ognju približno 30 minut. Meso bo postalo čisto mehko, omaka pa se bo lepo zgostila. Riž brez ogljikovih hidratov speremo na cedilu pod hladno vodo. Damo ga v vrelo vodo in kuhamo 3 minute. Dobro ga odcedimo in postrežemo skupaj s curry-em. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.