Piščančji "Curry"

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 4 osebe :
* 300g riža⁣
* 500g brokoli⁣ja
* 1 pločevinka kokosovega mleka⁣
* 1 pločevinka čičerike⁣
* začimbe: mešanica curry začimb, sol, kajenski poper, peteršilj, česen in kumina⁣
* 1 por ali čebula⁣
* 4 korenčke
* 500g piščanca, ki ga predhodno mariniramo v sojini omaki (za vegansko verzijo izpustiš samo meso)⁣

OPIS POSTOPKA:
 Najprej narežemo vso zelenjavo in meso na poljubne kose. Nato skuhamo posebej riž in brokoli v nekoliko osoljeni vodi. Nato na olivnem olju prepražimo por, korenje, česen in čičeriko. Dodamo sol, poper in kumino ter pražimo nekaj minut. Zmanjšamo ogenj in dodamo kokosovo mleko ter preostale začimbe za curry, sol po potrebi in svež peteršilj. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo na ognju vsaj 10 minut, da začimbe dobro spustijo svoj okus. V ločeni ponvi popečemo piščanca, ki smo ga prej marinirali v sojini omaki vsaj pol ure. In ga vmešamo v kari ali ga serviramo na vrh. 

ČAS PRIPRAVE:
 45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Neja Gril

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek