Piščančje prsi, riž in zelenjava iz pečice
SESTAVINE:
* piščančje prsi
* pol skodelice mešanice rjavega, rdečega in črnega riža
* poljubna zelenjava (polovica paprike, 1 korenček, malo brokolija, polovica bučke, šalotka)
* sol
* poper
* malo limoninega soka
* origano
OPIS POSTOPKA: Opereš piščančje prsi, osušiš in narežeš na poljubno velike kose. Pokapaš z malo limoninega soka, soliš in popraš ter čez posuješ malo origana. Na olivnem olju na hitro zapečeš prsi, samo toliko, da se rahlo zlato rjavo zapečejo (cca. 2 min na vsaki strani). Nato narežeš zelenjavo na poljubno velike kose (korenček in bučke najbolje na kolobarje). V globoko posodo za pečenje najprej dodaš riž in približno trikratno količino vode. Nato dodaš malo zelenjave, potem piščančje prsi in preostalo zelenjavo. Po vrhu razporediš še šalotko. Posodo postaviš v predhodno ogreto pečico, na približno 160°. Pečeš približno eno uro oz. dokler je riž mehek. Po potrebi dodaš vodo.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Polona Kotnik
Komentarji (0)