Piščančje fajite z rižem in salso
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščančje fajite z rižem in salso

SESTAVINE za 4 osebe:

SALSA:

* 2 mladi čebuli

* 1/2 svežega čilija

* 1 zrel velik paradižnik

* ščepec čilija

* 1 limeta

*2 žlički balzamičnega kisa

* 1 žlica sojine omake



FAJITE:

* 2 papriki

* 1 rdeča čebula

* 400 g piščančjih prsi

* 1 žlička paprike v prahu

* olivno olje

* himalajska sol

* poper



RIŽ IN FIŽOL:

* 400 g rdečega fižola iz pločevinke

* 1/2 svežega čilija

* 250 g rjavega riža

* 1/2 limone



ZA POSTREŽBO:

* 4 polnozrnate tortilje

* 4 žlice nemastnega navadnega jogurta

* 20 g feta sira



OPIS POSTOPKA:

Salsa: Nasekljamo čili, čebulo, paradižnik in dodamo sok limete, balzamični kis in sojino omako. Pustimo stati in na koncu pred postrežbo samo zmešamo v mešalniku, da nastane tekoča omaka.



Fajite: Papriko in čebulo narežemo na večje kose, posolimo, popopramo in popečemo na olivnem olju na rebrasti (žar) ponvi. V posodici naredimo marinado za meso - žlica olivnega olja, mleta paprika, sol, poper.Meso rahlo potolčemo in iz obeh strani premažemo z marinado. Na rebrasti žar ponvi dobro popečemo meso – da že rahlo počrni (3 minute na vsaki strani). Pečenega piščanca narežemo na trakce.



Riž in fižol: Na soljeni vodi skuhamo rjavi riž. Fižol odcedimo in ga skupaj z svežim čilijem in žlico olivnega olja popečemo na ponvi, da dobi hrustljavo kožico. V fižol vmešamo kuhan riž in sok pol limone in rahlo segrejemo.



Postrežba: Meso in popečeno zelenjavo zmešamo in čez nadrobimo feta sir in pokapamo z jogurtom. Zraven postrežemo salso, tortilje in riž s fižolom. Recept sem preizkusila iz knjige Jamie Oliver - 15 minut za obrok in rahlo spremenila sestavine.



RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.