Piščančje fajite z rižem in salso

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE za 4 osebe:piščančja fajita
SALSA:
* 2 mladi čebuli
* 1/2 svežega čilija
* 1 zrel velik paradižnik
* ščepec čilija
* 1 limeta
*2 žlički balzamičnega kisa
* 1 žlica sojine omake

FAJITE:
* 2 papriki
* 1 rdeča čebula
* 400 g piščančjih prsi
* 1 žlička paprike v prahu
* olivno olje
* himalajska sol
* poper

RIŽ IN FIŽOL:
* 400 g rdečega fižola iz pločevinke
* 1/2 svežega čilija
* 250 g rjavega riža
* 1/2 limone

ZA POSTREŽBO:
* 4 polnozrnate tortilje
* 4 žlice nemastnega navadnega jogurta
* 20 g feta sira

OPIS POSTOPKA:
Salsa: Nasekljamo čili, čebulo, paradižnik in dodamo sok limete, balzamični kis in sojino omako. Pustimo stati in na koncu pred postrežbo samo zmešamo v mešalniku, da nastane tekoča omaka.

Fajite: Papriko in čebulo narežemo na večje kose, posolimo, popopramo in popečemo na olivnem olju na rebrasti (žar) ponvi. V posodici naredimo marinado za meso - žlica olivnega olja, mleta paprika, sol, poper.Meso rahlo potolčemo in iz obeh strani premažemo z marinado. Na rebrasti žar ponvi dobro popečemo meso – da že rahlo počrni (3 minute na vsaki strani). Pečenega piščanca narežemo na trakce.

Riž in fižol: Na soljeni vodi skuhamo rjavi riž. Fižol odcedimo in ga skupaj z svežim čilijem in žlico olivnega olja popečemo na ponvi, da dobi hrustljavo kožico. V fižol vmešamo kuhan riž in sok pol limone in rahlo segrejemo.

Postrežba: Meso in popečeno zelenjavo zmešamo in čez nadrobimo feta sir in pokapamo z jogurtom. Zraven postrežemo salso, tortilje in riž s fižolom. Recept sem preizkusila iz knjige Jamie Oliver - 15 minut za obrok in rahlo spremenila sestavine.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek