Piščančja stegna s čičeriko
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Piščančja stegna s čičeriko

SESTAVINE: 
* 500 g piščančjih stegen
* konzerva kuhane čičerike
* pesto bazilika
* smetana za kuhanje
* 0,5 dcl belega vina
* sol in začimbe po okusu 
 

OPIS POSTOPKA: Piščančja stegna pred pečenjem namažemo z baziličnim pestom. Ker je že sam pesto slan, mesa ni potrebno soliti. Zložimo v pekač in okrog mesa nasujemo čičeriko. Pečemo ga približno 20 minut na 200 stopinj. A veste kako se vam pri mesu vedno vsa tista fina dobrota od mesa in maščobe prilepita na pekač? No, to je tisto, kar rabimo... :)
Piščanca in čičeriko vzamemo iz pekača, na pekač v katerem je še preostali sok in maščoba od mesa zlijemo 0,5 dcl dobrega belega vina (lahko tudi vodo, če nimate vina ali vam ni všeč okus), 100 ml smetane za kuhanje, sol in začimbe po okusu. Pekač vrnemo v pečico, da tekočina malo povre in se omaka zgosti. In to je to. Super kosilo v roku 30 minut! ;)

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Barbara Mitrović 

  * 500 g piščančjih stegen * konzerva kuhane čičerike * pesto bazilika * smetana za kuhanje * 0,5 dcl belega vina * sol in začimbe po okusu     Piščančja stegna pred pečenjem namažemo z baziličnim pestom. Ker je že sam pesto slan, mesa ni potrebno soliti. Zložimo v pekač in okrog mesa nasujemo čičeriko. Pečemo ga približno 20 minut na 200 stopinj. A veste kako se vam pri mesu vedno vsa tista fina dobrota od mesa in maščobe prilepita na pekač? No, to je tisto, kar rabimo... :) Piščanca in čičeriko vzamemo iz pekača, na pekač v katerem je še preostali sok in maščoba od mesa zlijemo 0,5 dcl dobrega belega vina (lahko tudi vodo, če nimate vina ali vam ni všeč okus), 100 ml smetane za kuhanje, sol in začimbe po okusu. Pekač vrnemo v pečico, da tekočina malo povre in se omaka zgosti. In to je to. Super kosilo v roku 30 minut! ;)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.