Pirine testenine z zelenjavo in mesom v smetanovi omaki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirine testenine z zelenjavo in mesom v smetanovi omaki

SESTAVINE(Za 2 osebi):
* 150g pirinih širokih rezancev
* 3 dcl smetane za kuhanje
* 1 korenček
* 2 pesti graha
* 1 pest koruze  
* 1 paprika
* 2 rezini sira (za v omako)
* 250g piščančjega mesa
* sol
* poper
* mešanica mehiških začimb
 
OPIS POSTOPKA: Pirine rezance skuhamo po navodilih na embalaži. Meso narežemo na manjše koščke. Pečemo ga skupaj z zelenjavo. Vse skupaj pečemo in mešamo dokler ni pripravljeno, nato prilijemo smetano za kuhanje in malo vode, če je pregosto. V omako, medtem ko je še na ognju, dodamo sir, da se stopi. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in mehiškimi začimbami po okusu. Na krožnik najprej postrežemo rezance, čez pa prelijemo omako z zelenjavo in mesom.

Dober tek! 

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Elena Jurman
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.