Pirina temna čokolada brez dodanega sladkorja
SESTAVINE:
* 30 g pirinih napihnjencev
* 160 g Cavalier temne čokolade brez sladkorja
OPIS POSTOPKA: V posodi pripravimo 30 g pirinih napihnjencev. Na pari stopimo 160 g temne čokolade brez dodanega sladkorja. Ko je čokolada stopljena jo prelijemo čez pirine napihnjence in dobro premešamo. Maso prelijemo v pripravljen pekač in enakomerno poravnamo v obliko čokolade. Ohladimo oz. počakamo, da se čokolada strdi. Priporočam, da pekač obložite s peki papirjem, saj boste tako lažje vzeli čokolado iz modela. Pekač lahko s tršim papirjem oblikujete v model za obliko čokolade. Prav tako priporočam, da čokolado počasi topite v posodici nad vročo vodo - paro. Le tako lahko čokolado ponovno večkrat stopimo.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)