Pirina solata s piščancem

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
*150 gramov pire
*230 gramov širokega stročjega fižola
*150 gramov piščančjega mesa (ostanki od pečenega piščanca)
125 gramov mozzarele sira
*olivno olje
*(himalajska) sol
*poper
*sok polovice limone

OPIS POSTOPKA: Najprej operemo fižol in ga narežemo na koščke ter kuhamo do mehkega. (Za to sem potrebovala 40 minut.) Odcedimo in ga pustimo, da se ohladi. Med tem časom pripravimo tudi piro. Najprej jo dobro splahnemo z vodo ter jo nato kuhamo v vroči vodi, ki smo jo solili, dokler ni mehka po našem okusu. (Jaz sem za to potrebovala 30 minut.) Nato jo odcedimo in pustimo, da se ohladi. Vzamemo ostanke piščančjega mesa in ga kar z rokami raztrgamo na koščke in pa narežemo mozzarela sir. V skledi združimo kuhano piro, fižol, piščančje meso, mozzarela sir in začinimo z soljo, poprom, limoninim sokom ter olivnim oljem in dobro premešamo. Postrežemo kot samostojno jed ali prilogo.

ČAS PRIPRAVE: 50 min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty

OPIS POSTOPKA: Najprej operemo fižol in ga narežemo na koščke ter kuhamo do mehkega. (Za to sem potrebovala 40 minut.) Odcedimo in ga pustimo, da se ohladi. Med tem časom pripravimo tudi piro. Najprej jo dobro splahnemo z vodo ter jo nato kuhamo v vroči vodi, ki smo jo solili, dokler ni mehka po našem okusu. (Jaz sem za to potrebovala 30 minut.) Nato jo odcedimo in pustimo, da se ohladi. Vzamemo ostanke piščančjega mesa in ga kar z rokami raztrgamo na koščke in pa narežemo mozzarela sir. V skledi združimo kuhano piro, fižol, piščančje meso, mozzarela sir in začinimo z soljo, poprom, limoninim sokom ter olivnim oljem in dobro premešamo. Postrežemo kot samostojno jed ali prilogo. ČAS PRIPRAVE: 50 min + hlajenjeRECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty Najprej operemo fižol in ga narežemo na koščke ter kuhamo do mehkega. (Za to sem potrebovala 40 minut.) Odcedimo in ga pustimo, da se ohladi. Med tem časom pripravimo tudi piro. Najprej jo dobro splahnemo z vodo ter jo nato kuhamo v vroči vodi, ki smo jo solili, dokler ni mehka po našem okusu. (Jaz sem za to potrebovala 30 minut.) Nato jo odcedimo in pustimo, da se ohladi. Vzamemo ostanke piščančjega mesa in ga kar z rokami raztrgamo na koščke in pa narežemo mozzarela sir. V skledi združimo kuhano piro, fižol, piščančje meso, mozzarela sir in začinimo z soljo, poprom, limoninim sokom ter olivnim oljem in dobro premešamo. Postrežemo kot samostojno jed ali prilogo.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek