Pirina polnozrnata pica brez kvasa
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirina polnozrnata pica brez kvasa

Testo za pico lahko pripraviš tudi brez kvasa in je prav tako mehka ter okusna.
Preizkusi tudi ti.

SESTAVINE:
* 125 g pirine polnozrnate moke
* 125 g pirine mehke moke
* pol velike žlice oljčnega olja
* ščep soli
* pol pecilnega praška iz vinskega kamna
* 125 ml vode
* nadev po izbiri (paradižnikova omaka, sir, piščančje prsi, fižol, čebula, paradižnik, česen, ocvrto jajce... )

OPIS POSTOPKA: V večji skledi dobro zgnetemo sestavine za testo. Testo lahko damo malo počivati, ali pa takoj oblikujemo krog in ga položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Jaz skorjo namerno pustim malo bolj debelo, na sredini pa pico "potapkam", da je bolj tanka. Nadevamo s paradižnikovo omako in dodatki po želji. Pico pečemo v pečici na 250°C (spodnji in zgornji grelec) 10-15 minut. Odvisno od debeline testa. Skorjo lahko pred peko o mažemo tudi z oljem.

ČAS PRIPRAVE: 30-45 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co. 

* 125 g pirine polnozrnate moke * 125 g pirine mehke moke * pol velike žlice oljčnega olja * ščep soli * pol pecilnega praška iz vinskega kamna * 125 ml vode * nadev po izbiri (paradižnikova omaka, sir, piščančje prsi, fižol, čebula, paradižnik, česen, ocvrto jajce... )  V večji skledi dobro zgnetemo sestavine za testo. Testo lahko damo malo počivati, ali pa takoj oblikujemo krog in ga položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Jaz skorjo namerno pustim malo bolj debelo, na sredini pa pico "potapkam", da je bolj tanka. Nadevamo s paradižnikovo omako in dodatki po želji. Pico pečemo v pečici na 250°C (spodnji in zgornji grelec) 10-15 minut. Odvisno od debeline testa. Skorjo lahko pred peko o mažemo tudi z oljem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.