Pirin kruh
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirin kruh

SESTAVINE:
* 500 g pirine moke
* 10 g soli
* 7 g suhega kvasa
* 250 ml mlačne vode

OPIS POSTOPKA: Moko, kvas in sol zmešamo skupaj. Nato počasi dodajamo vodo in gnetemo testo. Testo mora biti elastično. Pokrijemo in pustimo vzhajati do dvojnega volumna. Pekač v katerem bomo pekli kruh premažemo z oljem. Testo oblikujemo v hlebček ga položimo v pekač in ga pustimo spet vzhajati do dvojnega volumna. Pečemo v segreti pečici na 220°C cc 30 min.

ČAS PRIPRAVE: 120 min
RECEPT PRIPRAVILA: Kaj_skuhati

* 500 g pirine moke * 10 g soli * 7 g suhega kvasa * 250 ml mlačne vode Moko, kvas in sol zmešamo skupaj. Nato počasi dodajamo vodo in gnetemo testo. Testo mora biti elastično. Pokrijemo in pustimo vzhajati do dvojnega volumna. Pekač v katerem bomo pekli kruh premažemo z oljem. Testo oblikujemo v hlebček ga položimo v pekač in ga pustimo spet vzhajati do dvojnega volumna. Pečemo v segreti pečici na 220°C cc 30 min.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.