Pirin kruh brez kvasa z lanenimi semeni

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.8)
Št. ocen: 5

Kruh je pogosto problematičen pri ljudeh, ki imajo želodčne težave. Spodaj si poglej recept za kruh, ki ne vsebuje kvasa in ga lahko jedo tudi tisti, ki imajo pogosto želodčne težave. 

SESTAVINE:Pirin kruh z lanenimi semeni ter pirin kruh s sušenimi paradižniki

* 500 g pirine polnozrnate moke
* 1/2 l mineraln vode
* 1 žlička soli
* 1 pecilni prašek
* 3 žlice lanenih semen
* 1/2 kozarca sušenih paradižnikov

OPIS POSTOPKA:
1. Zmešamo moko, mineralno vodo, sol ter pecilni prašek.
2. Maso razdelimo na 1/3 in 2/3.
3. V večji del mase zmešamo še lanena semena, v manjši pa sušene paradižnike.
4. Masi damo v različna pekača in pečemo cca 1 uro na 175 stopinj.

ČAS PRIPRAVE: 1 h 5 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Jeraj

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek