Pirin kruh brez kvasa z lanenimi semeni
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pirin kruh brez kvasa z lanenimi semeni

Kruh je pogosto problematičen pri ljudeh, ki imajo želodčne težave. Spodaj si poglej recept za kruh, ki ne vsebuje kvasa in ga lahko jedo tudi tisti, ki imajo pogosto želodčne težave. 



SESTAVINE:

* 500 g pirine polnozrnate moke

* 1/2 l mineraln vode

* 1 žlička soli

* 1 pecilni prašek

* 3 žlice lanenih semen

* 1/2 kozarca sušenih paradižnikov




OPIS POSTOPKA:

1. Zmešamo moko, mineralno vodo, sol ter pecilni prašek.

2. Maso razdelimo na 1/3 in 2/3.

3. V večji del mase zmešamo še lanena semena, v manjši pa sušene paradižnike.

4. Masi damo v različna pekača in pečemo cca 1 uro na 175 stopinj.



ČAS PRIPRAVE: 1 h 5 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Jeraj


,* 500 g pirine polnozrnate moke ,* 1/2 l mineraln vode ,* 1 žlička soli ,* 1 pecilni prašek ,* 3 žlice lanenih semen ,* 1/2 kozarca sušenih paradižnikov , , 1. Zmešamo moko, mineralno vodo, sol ter pecilni prašek. 2. Maso razdelimo na 1/3 in 2/3. 3. V večji del mase zmešamo še lanena semena, v manjši pa sušene paradižnike. 4. Masi damo v različna pekača in pečemo cca 1 uro na 175 stopinj.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.