Pirin kruh brez kvasa

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.7)
Št. ocen: 3

Kruh je pogosto problematičen pri ljudeh, ki imajo želodčne težave. Spodaj si poglej recept za kruh, ki ne vsebuje kvasa in ga lahko jedo tudi tisti, ki imajo pogosto želodčne težave. 

SESTAVINE:pirinkruh1

* 500g pirine bio moke
* 500ml radenske
* 1 pecilni prašek vinskega kamna
* 1 žlica olivnega olja
* 1 čajna žlička light kisle smetane
* 1 čajna žlička soli
* dodatna moznost: do 150 gramov semen po izbiri (sezamova semena, laneno seme..)

OPIS POSTOPKA: V veliko posodo stresemo moko, dodamo pecilni prašek vinskega kamna in zmešamo, dodamo se vse ostale sestavine in s kuhavnico premešamo. Zmes, ki je ni potrebno gnesti in pustiti vzhajati, vlijemo v visok pekač za kruh, v katerega smo dali papir za peko. Pečemo 1 uro v pečici na 200 stopinj brez ventilatorja. Ko ga vzamemo iz pečice ga prekrijemo z vlažno krpo za 10 minut.

ČAS PRIPRAVE: 3 min + peka
RECEPT SESTAVIL: Katja Savron

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek