Pirin kruh brez gnetenja

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 250 g pirine bele moke
* 250 g krušne bele moke
* 7 g suhega kvasa
* 12 g himalajske soli
* žlička mletega lanenega semena
* 0,5 L mlačne vode 

OPIS POSTOPKA:
 Moko pretresemo v posodo, dodamo kvas, laneno seme, sol in zalijemo s 1/2 količine vode. Maso v posodi premešamo s plastično lopatko in postopoma dodajamo preostalo količino vode. Čeprav smo tega vajeni, testa ne gnetemo, ampak pustimo da vsaj 4 ure vzhaja. Vmes ga nekajkrat zopet premešamo z lopatko. Testo prestavimo v pripravljen (pomokan) pekač in pečemo v ogreti pečici, na ventilacijskem programu. Najprej na cca. 20 minut na 220stC, potem pa še cca. 20 minut na 200 stC. Preden zaključimo s peko, konico noža zarinemo v sredico kruha in preverimo če je dovolj pečen - vlažna konica noža kaže, da bi se moral kruh še malo zapeči. Pri tem receptu lahko moko menjamo po želji, lahko pripravimo tudi kruh iz ene vrste moke ali več. Pomembne so le količine sestavin iz opisa. 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut priprava + 4 ure vzhajanje + 40 minut peka = 4 ure in 50 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek