Vsa prehranska dopolnila 2+2 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Pire rdeče leče s špinačo in roastbeefom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pire rdeče leče s špinačo in roastbeefom

SESTAVINE za dve osebi: 
* 150g rdeče leče 
* 1 čebula 
* 2 stroka česna 
* 100g špinače 
* 250g grškega jogurta 
* Ena zvrhana jedilna žlica kisle smetane 
* 200g roastbeefa 
* 1/2 dcl belega vina
* Začimbe: olivno olje, sol, kumina

OPIS POSTOPKA: Rdečo lečo skuhamo v vodi, po navodilih proizvajalca. Čas kuhanja skrajšamo, če lečo en večer prej namakamo v vodi. S paličnim mešalnikom jo zmeljemo v pire. Na olivnem olju popražimo česen in čebulo. Dodamo na koščke narezan roastbeef, začinimo s soljo in kumino ter pražimo dokler se meso ne obarva rjavo in izloči lastni sok. Pod vodo operemo špinačne lističe, ki jih dodamo mesu. Mešamo dokler špinača ne oveni, nato vse skupaj zalijemo z belim vinom (sama sem uporabila Muškat otonel). Na koncu dodamo grški jogurt in kislo smetano in mešamo dokler se sestavini ne stopita. Postrežemo z rdečo lečo ali drugo poljubno prilogo (riž, kus kus, testenine, kvinoja) in serviramo.

ČAS PRIPRAVE: 40 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti