Pire rdeče lece
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pire rdeče lece

SESTAVINE:
* polovica čebule, na drobno sesekljane 
* skodelica rdeče leče 
* žlička kurkume 
* pol žličke himalajske soli 
* ščepec popra 
* 3 žlice olivnega olja 
* sok polovice limone 
* žlica tahinija 

OPIS POSTOPKA: Idealen kot popestritev zelenjavnih skled, pomaka, priloga, namaz ali kar tako. Na olivnem olju popražimo čebulo, da se zmehča in zadiši. Med tem v slani vreli vodi skuhamo rdečo lečo do mehkega, cca 25 minut. Morebitno odvečno vodo odlijemo. V blenderju do gladkega zmiksamo popraženo čebulo, skuhano rdečo lečo in vse ostale sestavine. Pire v hladilniku zdrži par dni. Jaz sem ga tokrat postregla v skledi skupaj s surovo in pečeno zelenjavo ter fižolovimi polpetki. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

* polovica čebule, na drobno sesekljane  * skodelica rdeče leče  * žlička kurkume  * pol žličke himalajske soli  * ščepec popra  * 3 žlice olivnega olja  * sok polovice limone  * žlica tahinija   Idealen kot popestritev zelenjavnih skled, pomaka, priloga, namaz ali kar tako. Na olivnem olju popražimo čebulo, da se zmehča in zadiši. Med tem v slani vreli vodi skuhamo rdečo lečo do mehkega, cca 25 minut. Morebitno odvečno vodo odlijemo. V blenderju do gladkega zmiksamo popraženo čebulo, skuhano rdečo lečo in vse ostale sestavine. Pire v hladilniku zdrži par dni. Jaz sem ga tokrat postregla v skledi skupaj s surovo in pečeno zelenjavo ter fižolovimi polpetki. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.