Pire rdeče lece

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Pire rdeče lece SESTAVINE:
* polovica čebule, na drobno sesekljane 
* skodelica rdeče leče 
* žlička kurkume 
* pol žličke himalajske soli 
* ščepec popra 
* 3 žlice olivnega olja 
* sok polovice limone 
* žlica tahinija 

OPIS POSTOPKA: Idealen kot popestritev zelenjavnih skled, pomaka, priloga, namaz ali kar tako. Na olivnem olju popražimo čebulo, da se zmehča in zadiši. Med tem v slani vreli vodi skuhamo rdečo lečo do mehkega, cca 25 minut. Morebitno odvečno vodo odlijemo. V blenderju do gladkega zmiksamo popraženo čebulo, skuhano rdečo lečo in vse ostale sestavine. Pire v hladilniku zdrži par dni. Jaz sem ga tokrat postregla v skledi skupaj s surovo in pečeno zelenjavo ter fižolovimi polpetki. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek