Piling za telo si lahko narediš kar doma!

Piling za telo si lahko narediš kar doma!

Piling je izredno pomemben, če želiš lepo kožo, saj pomaga odstraniti mrtve kožne celice in tako pomaga, da se izdelki za nego bolje absorbirajo. Seveda pa s pilingom ni dobro pretiravati, saj lahko kožo tudi poškodujete in jo napravite bolj dovzetno za opekline in povzročite prehitro staranje kože – tega pa seveda nihče ne želi, kajne?

Najbolje je, da si na telesu peeling naredite od enkrat do največ dvakrat tedensko – odvisno od vaše kože. Če je tanjša bo enkrat tedensko sigurno dovolj.

Torej, zakaj sploh zapravljati čas s pilingom? Ta odstrani odmrle kožne celice in pripravi kožo na nadaljnje izdelke (piling, ki ga vam bom predstavila jaz, niti tega ne potrebuje, saj je že sam po sebi izredno hranljiv). Ko odstranimo vse odmrle celice dovolimo novimi, da pridejo na površje, kar osveži izgled vaše kože. Med izvajanjem peelinga se pospeši prekrvavitev kože, kar izboljša vašo polt, pomaga pa tudi pri odpravljanju celulita (seveda, ne bo magično izginil, a vsaka masaža pomaga pri odpravi celulita). Pozitivno pa vpliva tudi na pigmentacijo, saj se pigmentirani deli kože s tem odstranijo.

Še zadnja opozorila:

* Pilinga za telo ni priporočljivo uporabljati na obrazu

* Pred peelingom kožo navlažite, saj je suha bolj dovzetna za poškodbe

* Po britju ne izvajajte pilinga

* Nikoli ne drgnite pregrobo in predolgo na enem mestu Torej, zdaj vas najbrž zanima samo še moj recept. Je izredno preprost (kot večina mojih receptov, saj si nihče ne želi izgubljati dolgih ur s pripravami).

Potrebuješ:

* Olivno olje 

* Kokosovo olje

* Mandljevo olje

* Sladkor (navaden bel bo super)

* Po želi pa še: cimet in vaniljo za aromo

Priprava je, kot sem že omenila, izredno enostavna. Samo zmešaš osnovne sestavine; glede na količino sladkorja dodajaš olja, dokler ne dobiš željene gostote. Sama imam najraje, da je ves sladkor ravno prav prekrit in da ga nič ne »plava« v olju. Na koncu dodam še cimet in vaniljevo aromo, da vse skupaj diši res odlično. Pripravljen peeling shranim v stekleno posodo s prokrovom in tak zdrži kar nekaj časa – sama ga navadno porabim v mesecu dni (včasih se zgodi, da če ne dodaš dovolj olja na začetku, da ga je potrebo kasneje še malce dodati in ponovno premešati). Morem reči, da odkar sem prvič poskusila ta piling, ga resnično nisem kupila več. Upam, da bo tudi vam služil tako dobro, kot meni.

Namig: Želiš super lepe ustnice za najbolj rdečo šminko – lahko uporabiš ta piling, saj jih bo naredil perfektne za najbolj gladek nanos tvoje najljubše šminke.

AVTOR: Ksenija Zupanc 


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.