Pikantna pečena cvetača

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 1 cvetača (650 gramov)
Premaz:
* 4 jedilne žlice olivnega olja
* 1 jedilna žlica arašidovega masla
* 1,5 čajne žlice soli
* pol čajne žlice kurkume
* pol čajne žlice ingverja v prahu
* 1 čajna žlica paprike v prahu
* čili v prahu po okusu
Omaka:
* 1 avokado limonin sok
* malo manj kot pol limone
* 2 jedilni žlici grškega jogurta
* ščepec soli
* 1 mlada čebula za posip 

OPIS POSTOPKA: Cvetači odstranimo liste in trdo steblo ter jo operemo pod vodo in odcedimo. V skodelico damo vse sestavine za premaz in premešamo do gladkega. Cvetačo najprej premažemo s pripravljenim premazom od spodaj, nato jo postavimo na pekač ter jo v celoti premažemo (uporabimo čopič ali svoje roke). Pečemo na 180 stopinj Celzija, dokler ni cvetača mehka glede na naše želje. Preizkusimo tako, da vanjo zapičimo vilico. Moja je potrebovala 45 minut. Med peko pripravimo omako tako, da najprej avokado z vilico pomečkamo, dodamo limonin sok, malo soli ter grši jogurt in vse premešamo. Nasekljamo mlado čebulo. Cvetačo vzamemo iz pečice in postrežemo vročo ali ohlajeno skupaj s pripravljeno omako ter nasekljano mlado čebulo. 

ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek