VIDEO: Pica

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

S Filipom sva v najini 7. epizodi kuharske oddaje Vesela žlica (video najdeš spodaj) pripravljala Picanjegovo najljubšo jed - pico. 

Glede na to, da je Filip danes prvič v življenju mesil testo … ne, ni mu šlo najbolje.

Resnično ni štekal, kaj mora sploh delati. Ampak glej, fant se mora naučiti, ane da? :)

SESTAVINE za 4 osebe:

* 400 g pirine bele moke
* 1 vrečka oz. 7 g suhega kvasa  (ali svežega)
* 1 žlička sladkorja
* 2 dl mlačne vode
* 3 žlice olivnega olja
* 1 žlička himalajske soli

NADEV:

* 400 g pelatov (lahko jim dodamo tudi nekaj bio ketchupa) Pica
* 3 žličke začimb (origano in bazilika)
* 1 žlička himalajske soli

Klasika
* piščančja prsa
* edamec

Tuna
* tuna (rez olja)
* koruza
* mozarella (v kosu)

Vegi
* 3 siri: parmezan, mozzarella, edamec
* češnjev paradižnik
* bazilika pesto

OPIS POSTOPKA:

1. V vodo primešamo kvas, sladkor in 1 žlico moke. Dobro premešamo in pustimo stati 5 minut.

2. Moko presujemo v posodo, dodamo sol in premešamo. V sredini naredimo luknjico in vanjo dodamo olivno olje ter vodo s kvasom.

3. Sprva premešamo z žlico, nato testo presujemo na pult in dobro zgnetemo, da nastane kepa brez grudic (gnetemo vsaj 5 minut).

4. Testo položimo v pomokano posodo in pokrijemo s čisto servieto. Pustimo, da vzhaja vsaj 1 uro v toplem in temnem prostoru (lahko ga postavimo v eno od kuhinjskih predalov/omar).

5. Vzhajano testo položimo na pomokano površino in ga na rahlo pregnetemo, ter nato razvaljamo na željeno velikost. Testa je približno za en velik pekač. Po želji nato pico obložimo z nadevom in pečemo 25 minut na 175 stopinj.

ČAS PRIPRAVE: 2 h (z vzhajanjem in peko) 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

Pri pripravi receptov sva uporabila posodo znamke Emo in Lekue, ki ju najdeš na Emo-shop.com.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek