Pecivo z breskvami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pecivo z breskvami

1

SESTAVINE:
Za biskvit:
* 5 jajc
* 5 žlic kokosovega sladkorja
* 5 žlic pirine bele mehke moke
* 2-3 žlice happy cacao mixa / presnega kakava v prahu
* noževa konica pecilnega praška
Za belo kremo:
* 500g mascarpone sira
Za breskovo kremo:
* 6 velikih breskev (jaz sem imela domače breskve, ki so znotraj roza barve)
* 1 žlica konjak glukomanana
 

OPIS POSTOPKA: Biskvit: Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, dodamo moko s pecilnim in kakav. Na koncu rahlo z kuhalnico vmešamo še sneg iz beljakov. Maso zlijemo v velik pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na 180 stopinjah približno 10 minut. Breskve olupimo in zmiksamo z električnim mešalnikom, da dobimo gladko maso. Vlijemo v kozico in kuhamo tako dolgo da zavre. V manjši posodici zmešamo konjak glukomanan s prb. 1 dcl vode in takoj vlijemo k breskvam ter mešamo tako dolgo da se začne trditi in postane zmes homogena. Pustimo, da se ohladi. Pečen in ohlajen biskvit prerežemo na pol (tako, da dobimo 2 manjša dela, ki gresta v mali pekač). Prvo plast biskvita namažemo z mascarpone sirom, potem položimo drugo plast bikvita. Čez to pa prelijemo breskovo kremo. Narežemo na majhne kocke (z ostrim nožem, ki ga pomakamo v vročo vodo).

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Ana

Super ste...recepti in novičke so mi ful všeč in jih rada preberem...samo tako naprej