Pecivo z breskvami

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Za biskvit:
* 5 jajc
* 5 žlic kokosovega sladkorja
* 5 žlic pirine bele mehke moke
* 2-3 žlice happy cacao mixa / presnega kakava v prahu
* noževa konica pecilnega praška

Za belo kremo:
* 500g mascarpone sira

Za breskovo kremo:
* 6 velikih breskev (jaz sem imela domače breskve, ki so znotraj roza barve)
* 1 žlica konjak glukomanana
 

OPIS POSTOPKA: Biskvit: Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, dodamo moko s pecilnim in kakav. Na koncu rahlo z kuhalnico vmešamo še sneg iz beljakov. Maso zlijemo v velik pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na 180 stopinjah približno 10 minut. Breskve olupimo in zmiksamo z električnim mešalnikom, da dobimo gladko maso. Vlijemo v kozico in kuhamo tako dolgo da zavre. V manjši posodici zmešamo konjak glukomanan s prb. 1 dcl vode in takoj vlijemo k breskvam ter mešamo tako dolgo da se začne trditi in postane zmes homogena. Pustimo, da se ohladi. Pečen in ohlajen biskvit prerežemo na pol (tako, da dobimo 2 manjša dela, ki gresta v mali pekač). Prvo plast biskvita namažemo z mascarpone sirom, potem položimo drugo plast bikvita. Čez to pa prelijemo breskovo kremo. Narežemo na majhne kocke (z ostrim nožem, ki ga pomakamo v vročo vodo).

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek