Pečena polenta
Pečena polenta z zelišči je odlična priloga, ki popestri tako mesne kot zelenjavne glavne jedi. Priprava je preprosta, okus pa nežno hrustljav in prijetno aromatičen!
SESTAVINE:
* 200 g polente oz. koruznega zdroba
* 750 ml vode
* 1 žlička soli
* 1 žlička masla
* olivno olje
* rožmarin
* timijan
OPIS POSTOPKA: V 750 ml vrele osoljene vode skuhamo 200 g polente oz. koruznega zdroba. Ko je že skoraj kuhana, dodamo žličko masla ter premešamo.
Pustimo, da stoji vsaj pol ure in se dobro strdi. Po želji jo zaradi lepše oblike še vročo prelijemo v pravokotni pekač.
Strjeno polento prestavimo na pekač obložen s peki papirjem. Narežemo na manjše kose, prelijemo z malo olivnega olja ter dodamo svež ali suh rožmarin in timijan. Pečemo 25 minut na 175 °C.
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca
Komentarji (0)