Pečena ovsena kaša
Zelo okusna in preprosta pečena ovsena kaša, ki ti prihrani jutranji stres. Spečeš jo lahko že zvečer, zjutraj pa jo samo vzameš s seboj v službo ali pa jo otroci pojedo za zajtrk pred šolo. Je hranljiva, nasitna in ti da moč za cel dopoldan.
SESTAVINE (za 2 osebi oz. 2 posodici):
* 1 jajce
* 3 žlice ricotte (ali grškega jogurta)
* 1,5 dl mleka
* ščep cejlonskega cimeta
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 4 žlice ovsenih kosmičev brez glutena
* 1 jabolko (narezano na kocke)
* dodatno sadje po želji (jaz sem izbrala sibirske borovnice)
OPIS POSTOPKA:
1. V posodi dobro zmešaj jajce, ricotto (ali grški jogurt) in mleko.
2. Dodaj ostale sestavine (razen borovnic) in ponovno dobro premešaj.
3. Maso razdeli v posodici za peko.
4. Povrhu posuj izbrano sadje.
5. Peci 45 minut pri 180 °C.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
ČAS PRIPRAVE: 60 minut (skupaj s peko)
Komentarji (0)