Pečena muškatna buča
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pečena muškatna buča

SESTAVINE:

* 30 g masla (kokosovo olje)

* različna sveža zelišča

* česen v prahu

* muškatna buča

* himalajska sol



OPIS POSTOPKA: Najprej naredimo zeliščno maslo - maslo zmehčamo in vanj vmešamo sol. Česen v prahu in sesekljana zelišča (to zmes zavijemo v alu folijo kot tanko 'klobaso' in damo v hladilnik, da se strdi). Muškatno bučo narežemo na kose, če je buča mlada, je ne rabimo lupiti. Kose prestavimo na pekač s peki papirjem, malo posolimo in na kose bučke dodamo majhne koščke zeliščnega masla, pečemo v pečici na 200 stopinjah, dokler se ne zmehča in malo zapeče (cca. 20 - 30 minut, odvisno od debeline kosov buče).

ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Nina Železnik  


,* 30 g masla (kokosovo olje) ,* različna sveža zelišča ,* česen v prahu ,* muškatna buča ,* himalajska sol , , Najprej naredimo zeliščno maslo - maslo zmehčamo in vanj vmešamo sol. Česen v prahu in sesekljana zelišča (to zmes zavijemo v alu folijo kot tanko 'klobaso' in damo v hladilnik, da se strdi). Muškatno bučo narežemo na kose, če je buča mlada, je ne rabimo lupiti. Kose prestavimo na pekač s peki papirjem, malo posolimo in na kose bučke dodamo majhne koščke zeliščnega masla, pečemo v pečici na 200 stopinjah, dokler se ne zmehča in malo zapeče (cca. 20 - 30 minut, odvisno od debeline kosov buče).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.