Pečena cvetača s krompirjem

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:cvetaca-s-krompirjem
* 1 kg cvetače
* 1 kg krompirja
* 2 korenčka
* ½ pora
* ½ čebule
* 2 dl mleka
* 2 žlički kisle smetane
* kokosovo maslo
* lahek sir
* sol

OPIS POSTOPKA:
* Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Korenček ostrgamo in narežemo na majhne koščke. Krompir olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine.
* Krompir, cvetačo in korenček 10 - 15 minut kuhamo v osoljenem kropu, nato odcedimo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V posodi razpustimo žličko masla, dodamo por in čebulo in ju rahlo prepražimo. Mleko rahlo segrejemo.
* V namaščen pekač po celotni površini nadevamo krompir, v naslednjem sloju pa cvetačo in korenček, potem dodamo spet enakomerno plast krompirja, na vrhu dodamo por ter čebulo in polijemo z mlekom, namažemo s kislo smetano (po želji) in dodamo nariban sir. Pečemo 20 minut in jed je pripravljena.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + pečenje
RECEPT SESTAVILA: Ana Glamočak

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek