Peanut butter cups
SESTAVINE:
* 100 g temne čokolade z najmanj 75 % kakava
* 70 g praženih in neslanih arašidov
* Stevia po občutku
* 50 g sesekljanih mandljev
OPIS POSTOPKA: Arašide zmeljemo v kuhinjskem mešalniku do gladke zmesi. Če želimo crunchy varianto, nekaj grobo zmletih arašidov prej odstranimo in nato dodamo gladki zmesi. Temno čokolado raztopimo na pari ali v mikrovalovni pečici v štirih intervalih po 30 sekund (da se čokolada ne sežge) ter vmes med pavzami premešamo. Dodamo stevio po občutku. Polovico raztopljene čokolade razporedimo po silikonskih modelčkih za muffine ter damo v hladilnik za 5 minut, da se čokolada strdi. Potem dodamo zmes arašidovega masla in na vrh še preostalo raztopljeno čokolado. Posipamo s sesekljanimi mandelji. Damo za približno 10 minut v hladilnik.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Vrhnjak
Komentarji (0)