Peanut butter cups
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Peanut butter cups

SESTAVINE:

* 100 g temne čokolade z najmanj 75 % kakava

* 70 g praženih in neslanih arašidov

* Stevia po občutku

* 50 g sesekljanih mandljev



OPIS POSTOPKA: Arašide zmeljemo v kuhinjskem mešalniku do gladke zmesi. Če želimo crunchy varianto, nekaj grobo zmletih arašidov prej odstranimo in nato dodamo gladki zmesi. Temno čokolado raztopimo na pari ali v mikrovalovni pečici v štirih intervalih po 30 sekund (da se čokolada ne sežge) ter vmes med pavzami premešamo. Dodamo stevio po občutku. Polovico raztopljene čokolade razporedimo po silikonskih modelčkih za muffine ter damo v hladilnik za 5 minut, da se čokolada strdi. Potem dodamo zmes arašidovega masla in na vrh še preostalo raztopljeno čokolado. Posipamo s sesekljanimi mandelji. Damo za približno 10 minut v hladilnik.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Saša Vrhnjak


,* 100 g temne čokolade z najmanj 75 % kakava ,* 70 g praženih in neslanih arašidov ,* Stevia po občutku ,* 50 g sesekljanih mandljev , , Arašide zmeljemo v kuhinjskem mešalniku do gladke zmesi. Če želimo crunchy varianto, nekaj grobo zmletih arašidov prej odstranimo in nato dodamo gladki zmesi. Temno čokolado raztopimo na pari ali v mikrovalovni pečici v štirih intervalih po 30 sekund (da se čokolada ne sežge) ter vmes med pavzami premešamo. Dodamo stevio po občutku. Polovico raztopljene čokolade razporedimo po silikonskih modelčkih za muffine ter damo v hladilnik za 5 minut, da se čokolada strdi. Potem dodamo zmes arašidovega masla in na vrh še preostalo raztopljeno čokolado. Posipamo s sesekljanimi mandelji. Damo za približno 10 minut v hladilnik.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.