Peanut butter cups

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 4

SESTAVINE:Peanut butter cups
* 100 g temne čokolade z najmanj 75 % kakava
* 70 g praženih in neslanih arašidov
* Stevia po občutku
* 50 g sesekljanih mandljev


OPIS POSTOPKA: Arašide zmeljemo v kuhinjskem mešalniku do gladke zmesi. Če želimo crunchy varianto, nekaj grobo zmletih arašidov prej odstranimo in nato dodamo gladki zmesi.
Temno čokolado raztopimo na pari ali v mikrovalovni pečici v štirih intervalih po 30 sekund (da se čokolada ne sežge) ter vmes med pavzami premešamo. Dodamo stevio po občutku.
Polovico raztopljene čokolade razporedimo po silikonskih modelčkih za muffine ter damo v hladilnik za 5 minut, da se čokolada strdi. Potem dodamo zmes arašidovega masla in na vrh še preostalo raztopljeno čokolado. Posipamo s sesekljanimi mandelji.
Damo za približno 10 minut v hladilnik.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Vrhnjak

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek