Pašta fižol

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Pašta fižol v obliki mineštre je priljubljena primorska jed. Jaz sem pripravila brezmesno različico s polnozrnatimi testeninami, lahko pa ji dodamo tudi košček pancete ali pršuta. Fižolova enolončnica je zelo nasitna in zato odlična glavna jed.

SESTAVINE (za 4 osebe):
* 200 g testenin 
* 1 pločevinka rdečega fižola 
* 1 velika čebula
* 2 žlički mlete rdeče paprike
* 1 oranžen koren
* 1 rumen koren
* 4 stroki česna
* 2,5 dl paradižnikove mezge
* himalajska sol
* poper
* olivno olje
* parmezan

OPIS POSTOPKA: Korenje očistimo, operemo in narežemo na manjše kolobarje. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. V kozici na olivnem olju popražimo čebulo, da postekleni. Čebulo potrosimo z mleto papriko in vse skupaj dobro premešamo. Nato v kozico dodamo še česen in korenje. Popražimo, da česen zadiši, nato pa dodamo paradižnikovo mezgo in začinimo s soljo in poprom. Zelenjavo dušimo na zmernem ognju približno 15 minut, da se zmehča. Po potrebi sproti prilivamo vodo od fižola. Med dušenjem zelenjave skuhamo testenine po navodilih iz embalaže. Polovico fižola zmiksamo in dodamo v kozico z zelenjavo, dodamo še drugo polovico fižola (celega) ter pokuhamo še 5 minut. Na koncu v jed vmešamo še kuhane testenine. Postrežemo z naribanim parmezanom.  

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek