Paradižnik in mascarpone omaka s pirinimi rezanci

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
* 4 paradižniki
* 2 jedilni žlici olivnega olja
* sol
* 200 gramov pirinih polnozrnatih širokih rezancev
* 80 gramov (2 jedilni žlici) mascarpone sira
* bazilika v prahu
* koriander semena
* paprika v prahu
* poper

OPIS POSTOPKA: Paradižnike pokapljamo z olivnim oljem in soljo ter jih damo v pekač in nato pečemo v pečici 35 minut na 180 stopinj Celzija, da se malo zabarvajo in razpokajo. Ko so še topli, jim odstranimo kožo, ki gre zlahka dol. Nato jih zmiksamo v pire. Ne pozabimo dodati slastne sokove s pekača, saj so zelo okusni. Pire paradižnika damo v kozico in še nekaj minut kuhamo, da povre odvečna tekočina ter lahko dodamo baziliko, strta koriandrova semena, papriko v prahu, poper in malo soli. Med tem časom skuhamo še pirine rezance glede na navodila embalaže. Omako zaključimo tako, da vmešamo mascarpone sir in poskusimo, če je potrebno še soliti, drugače pa jo samo še prelijemo po rezancih in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 65 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty

SESTAVINE: * 4 paradižniki * 2 jedilni žlici olivnega olja * sol * 200 gramov pirinih polnozrnatih širokih rezancev * 80 gramov (2 jedilni žlici) mascarpone sira * bazilika v prahu * koriander semena * paprika v prahu * poper OPIS POSTOPKA: Paradižnike pokapljamo z olivnim oljem in soljo ter jih damo v pekač in nato pečemo v pečici 35 minut na 180 stopinj Celzija, da se malo zabarvajo in razpokajo. Ko so še topli, jim odstranimo kožo, ki gre zlahka dol. Nato jih zmiksamo v pire. Ne pozabimo dodati slastne sokove s pekača, saj so zelo okusni. Pire paradižnika damo v kozico in še nekaj minut kuhamo, da povre odvečna tekočina ter lahko dodamo baziliko, strta koriandrova semena, papriko v prahu, poper in malo soli. Med tem časom skuhamo še pirine rezance glede na navodila embalaže. Omako zaključimo tako, da vmešamo mascarpone sir in poskusimo, če je potrebno še soliti, drugače pa jo samo še prelijemo po rezancih in postrežemo. ČAS PRIPRAVE: 65 minRECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty Paradižnike pokapljamo z olivnim oljem in soljo ter jih damo v pekač in nato pečemo v pečici 35 minut na 180 stopinj Celzija, da se malo zabarvajo in razpokajo. Ko so še topli, jim odstranimo kožo, ki gre zlahka dol. Nato jih zmiksamo v pire. Ne pozabimo dodati slastne sokove s pekača, saj so zelo okusni. Pire paradižnika damo v kozico in še nekaj minut kuhamo, da povre odvečna tekočina ter lahko dodamo baziliko, strta koriandrova semena, papriko v prahu, poper in malo soli. Med tem časom skuhamo še pirine rezance glede na navodila embalaže. Omako zaključimo tako, da vmešamo mascarpone sir in poskusimo, če je potrebno še soliti, drugače pa jo samo še prelijemo po rezancih in postrežemo.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek