Paprike polnjene z rižem brez OH
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Paprike polnjene z rižem brez OH

Tele pečene paprike so super za lahko kosilo ali večerjo, pa še zelo hitro so pripravljene.

SESTAVINE:
* 2 večji papriki - barva po želji
* 1 vrečka riža brez OH
* 3 žlice kisle smetane
* 1 jajce
* par koščkov sira brie
* sol, poper, paprika v prahu, bazilika

OPIS POSTOPKA: Najprej po navodilih skuhamo riž. Medtem, ko se riž kuha papriki odrežemo vrh in jo očistimo. Sama vrh še obrežem in ostanke paprike dodam kasneje v skuhan riž. Nato v posodici razžvrkljamo jajce in mu dodamo 3 žlice kisle smetane in začimbe ter dobro premešamo. Papriko napolnimo s skuhanim rižem, vmes dodamo kak košček brie sira in na koncu vse skupaj zalijemo z jajčno zmesjo. Pečemo približno 30 min na 180 stopinj. Malo pred koncem pečenja po vrhu naložimo še preostale koščke sira.

** Jaz sem pripravila zelenjavno razližico. Po želji pa lahko v polnilo dodate še mleto meso, ki ga prej prepražite na čebuli.

ČAS PRIPRAVE: 10 min + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

* 2 večji papriki - barva po želji * 1 vrečka riža brez OH * 3 žlice kisle smetane * 1 jajce * par koščkov sira brie * sol, poper, paprika v prahu, bazilika  Najprej po navodilih skuhamo riž. Medtem, ko se riž kuha papriki odrežemo vrh in jo očistimo. Sama vrh še obrežem in ostanke paprike dodam kasneje v skuhan riž. Nato v posodici razžvrkljamo jajce in mu dodamo 3 žlice kisle smetane in začimbe ter dobro premešamo. Papriko napolnimo s skuhanim rižem, vmes dodamo kak košček brie sira in na koncu vse skupaj zalijemo z jajčno zmesjo. Pečemo približno 30 min na 180 stopinj. Malo pred koncem pečenja po vrhu naložimo še preostale koščke sira. ** Jaz sem pripravila zelenjavno razližico. Po želji pa lahko v polnilo dodate še mleto meso, ki ga prej prepražite na čebuli.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.