Panna cotta z malinovim prelivom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Panna cotta z malinovim prelivom

Slastna tradicionalna sladica, ki jo lahko pripravite v skodelici ali pa jo prav fotogenično položite na krožnik in okrasite s prelivom po želji.



SESTAVINE:

* 0,25 l sladke smetane

* 1 žlica medu

* sredica vanilijevega stroka

* čajna žlička želatine v prahu ali agar-agarja

* 150 g svežih ali zamrznjenih malin

* sok polovice limone

* čajna žlička medu

* čajna žlička ruma




OPIS POSTOPKA: Sladko smetano pristavimo na ogenj in dodamo vanilijo in med. Odstavimo tik pred vretjem in dobro vmešamo želatino, da se raztopi. Modelčke za panna cotto ali pa skodelice oplaknemo s hladno vodo in vanje vlijemo kuhano smetano. Postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri. Za preliv v kozico stresemo maline in dodamo sok limone, med in rum. Kuhamo cca. 5 min. Ohlajeno panna cotto zvrnemo iz modelčkov na krožnik in prelijemo z malinovim prelivom oz. jo prelijemo s prelivom po vrhu, če smo jo nadevali v skodelice.



ČAS PRIPRAVE: 150 min (skupaj s strjevanjem panna cotte)

RECEPT PRIPRAVILA: Teja


,* 0,25 l sladke smetane ,* 1 žlica medu ,* sredica vanilijevega stroka ,* čajna žlička želatine v prahu ali agar-agarja ,* 150 g svežih ali zamrznjenih malin ,* sok polovice limone ,* čajna žlička medu ,* čajna žlička ruma , , Sladko smetano pristavimo na ogenj in dodamo vanilijo in med. Odstavimo tik pred vretjem in dobro vmešamo želatino, da se raztopi. Modelčke za panna cotto ali pa skodelice oplaknemo s hladno vodo in vanje vlijemo kuhano smetano. Postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri. Za preliv v kozico stresemo maline in dodamo sok limone, med in rum. Kuhamo cca. 5 min. Ohlajeno panna cotto zvrnemo iz modelčkov na krožnik in prelijemo z malinovim prelivom oz. jo prelijemo s prelivom po vrhu, če smo jo nadevali v skodelice.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.