Panna cotta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Panna cotta

Slastna sladica, ki jo lahko pripravite v kozarčku ali pa v modelčku in jo nato fotogenično položite na krožnik in okrasite s prelivom.

SESTAVINE:
* 5 dcl sladke smetane
* 6 žlic  eritritola
* 1 žlica agar agar-ja
* češnje
* 3 datlji
 
OPIS POSTOPKA: Agar agar zmešano z 1 dcl hladne vode in nato zavremo. Pustimo vreti 1 minuto. Pustimo, da se ohladi. Sladko smetano, ki smo ji dodali eritritol (5 žlic) damo na rahel ogenj in nato postopoma dodamo agar agarju (in ne obratno) in pri tem ves čas rahlo mešamo par minutk. Prelijemo v posodice.
Preliv s češnjami: češnje izkoščičimo. Damo jih v posodo in prilijemo 1 dcl vode, 1 žlico eritritola ter mešamo toliko časa, da se čim bolj raztopijo (5 min). Namočimo 3 datlje v vodo in jih po parih minutah odcedimo. Datlje damo v multipraktik in jih dobro zmešano, nato dodamo še češnje. Miksamo toliko časa, da nastane čim bolj gladka zmes. Preliv prelijemo čez panna cotto in pustimo v hladilniku vsaj 6 ur, najbolje čez noč.
 
ČAS PRIPRAVE: 20 minut + ohlajanje 
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana H. 
* 5 dcl sladke smetane * 6 žlic  eritritola * 1 žlica agar agar-ja * češnje * 3 datlji    Agar agar zmešano z 1 dcl hladne vode in nato zavremo. Pustimo vreti 1 minuto. Pustimo, da se ohladi. Sladko smetano, ki smo ji dodali eritritol (5 žlic) damo na rahel ogenj in nato postopoma dodamo agar agarju (in ne obratno) in pri tem ves čas rahlo mešamo par minutk. Prelijemo v posodice. Preliv s češnjami: češnje izkoščičimo. Damo jih v posodo in prilijemo 1 dcl vode, 1 žlico eritritola ter mešamo toliko časa, da se čim bolj raztopijo (5 min). Namočimo 3 datlje v vodo in jih po parih minutah odcedimo. Datlje damo v multipraktik in jih dobro zmešano, nato dodamo še češnje. Miksamo toliko časa, da nastane čim bolj gladka zmes. Preliv prelijemo čez panna cotto in pustimo v hladilniku vsaj 6 ur, najbolje čez noč.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.