Paella s piščancem in morskimi sadeži

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 2

Tale recept za peallo je res božanski in prav vsi so jo ful pohvalili :) Se splača preizkusit. Idejo za recept sem našla v knjigi Jamie Oliverja, ampak sem ga malo prilagodila. 

Sestavine za 6 oseb:
*6 piščančjih bedrc
*2 žlici pšenične moke
*olivno olje
*50g klobase chorizo
*1 čebula
*4 stroki česna
*šop svežega peteršilja
*6 rezin slanine
*1,8 l piščančje jušne osnove ali 2 bio jušni piščančji kocki stopljeni v 1,8 l vrele vode 
*ščepec žafrana
*2 žlički začimb za paello z dimljeno papriko ali 1 žlička dimljene paprike
*500g riža arborio
*2 lignja
*100g graha (svežega ali zamrznjenega)
*500g školjk – jaz sem dala klapavice 300g in kapesante 200g
*100g velikih kozic
*1 limona
*himalajska sol

Opis postopka:
1. Piščančja bedrca posolimo, pomokamo in dodamo 1 žličko mešanice za paello. Nato jih popečemo iz obeh strani na olivnem olju. Popečemo damo na peki papir in jih pečemo še v pečici 20 minut na 190 stopinj.

2. Medtem narežemo na drobne koščke chorizo klobaso, slanino, čebulo, česen in peteršilj. Segrejemo ponev, dodamo narezano chorizo klobaso in slanino, da se zapeče in postane hrustljavo. Nato dodamo zraven še česen, čebulo in peteršilj ter kuhamo dokler se ne zmehča – cca 10 minut.

3. nato dodamo 1 žličko mešanice začimb za paello, riž in prelijemo z 1,8 l vrele jušne osnove, ki smo ji dodali žafran. Juho lahko prilivamo tudi postopoma. Kuhamo 20 minut na srednji temperaturi.

4. Vmesnem času na ponvi z nekaj kapljic olivnega oja prepražimo morske sadeže (lignje, kozice in školjke). Če smo jih prej prali z vodo jih pred praženjem osušimo s krpo.

5. Po 20 minutah k rižoti dodamo še popražene morske sadeže in grah. Vse skupaj dobro premešamo in kuhamo še 10 minut.

6. Čisto na koncu dodamo še meso iz piščančjih bedrc. Jaz sem meso kar z nožem postrgala iz kosti.

Serviramo lahko s svežim peteršiljem in kosom limone, ki se mora tik pred zaužitjem stisniti na paello.

Recept pripravila: Malinca Nastja 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek