Ovseni piškotki z datlji

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 1 lonček ovsenih kosmičev
* ½ lončka mandljeve moke
* ½ žličke pecilnega praška
* ½ žličke soli
* 1/4 lončka agavinega sirupa
* 1 žlica kokosovega olja
* ½ žličke vanilijeve paste
* ½ lončka najljubšega masla iz oreškov ali semen (jaz sem uporabila ¼ lončka tahinija + ¼ lončka arašidovega masla)
* 4 datlji

OPIS POSTOPKA: Najprej v posodi združite in premešajte vse suhe sestavine. Masla iz oreškov ali semen so lahko različne gostote, če vaše ni v rahlo tekoči obliki, ga najprej zredčite z malo vode. Ko ste to storili, v drugi posodi združite vse mokre sestavine. Datlje narežite na majhne koščke, nato pa jih skupaj z mokrimi sestavinami dodajte v posodo s suhimi in vse skupaj dobro premešajte. Maso oblikujte v 10 enakomerno velikih kroglic, ki jih nato z dlanjo speštajte v obliko piškotov. Pecite 12- 14 minut na 170 °C. Pustite, da se ohlajajo vsaj 10 minut, nato pa jih še tople pojejte!

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek