Ovseni piškotki s sadjem

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 5

SESTAVINEovseni-piškoti
* 200 ml jabolčne čežane
* 200 ml z vilico zmečkanih, zrelih banan
* naribana lupinica limone iz ekološke pridelave
* nekaj kapljic limoninega soka
* 200 ml ovsenih kosmičev
* 200 ml mletih ovsenih kosmičev
* 100 ml mandljev, narezanih na lističe
* ščepec soli
* 1 čajna žlička pecilnega praška
* cimet
* burbonska vanilija
* kokosovo olje 

OPIS POSTOPKA: Pečico ogrejemo na 175 stopinj. V večji skledi premešamo jabolčno čežano, banano in limonino lupinico ter sok, v drugi pa vse suhe sestavine. Suhe sestavine z žlico primešamo sadni mešanici. Pekač prekrijemo s papirjem za peko, ki ga obilno namažemo z kokosovim oljem. Z žličko na pekač polagamo kupčke. Pečemo približno 20 minut oziroma toliko, da se nežno zlato obarvajo. Ohladimo jih na mrežici.

RECEPT SESTAVILA: Ana Glamočak

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek