Ovseni mafini za zajtrk

Oceni objavo z 1 do 5:
(3)
Št. ocen: 2

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.

SESTAVINE: Ovseni mafini za zajtrk
* 2 skodelici ovsenih kosmičev (brez glutena)
* 2 žlici mandljeve moke
* 1 čž pecilnega praška
* 1 čž cimeta
* 1 jž stopljenega masla (lahko kokosovo)
* 1,5 skodelice mleka (oz. po občutku, lahko ovseno, kokosovo)
* 1 jajce
* 2 JŽ medu
* pest rozin in brusnic (sušene v jabolčnem soku)
* 3 JŽ mandljevih lističev (in še nekaj dodatnih za posip)

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 190 stopinj celzija. Med čakanjem, da se pečica segreje pa si pripravimo maso za mafine. Najprej skupaj zmešamo vse suhe sestavine in jim dodamo še vse mokre sestavine. Vse skupaj dobro premešamo in malo počakamo, da se ovseni kosmiči napijejo tekočine. Če bo masa premokna dodamo še malo kosmičev (ali mandljeve moke) in obratno, če bo presuha dodamo še malo mleka. V pekač za mafine zložimo papirčke za peko mafinov in v njih naložimo maso (3/4 ne več). Mafine okrasimo še z mandljevimi lističi in tako bodo pripravljeni na peko. Pekač damo v ogreto pečico in počakamo 25 minut, nato pa pečene mafine vzamemo iz pečice. Pustimo jih, da se ohladijo, nato pa jih zapremo v plastično posodico in jih shranimo v hladilniku do naslednjega jutra :)

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja - Fitline studio  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek