Ovsene proteinske ploščice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ovsene proteinske ploščice

SESTAVINE:
Spodnja plast:

* 150 g ovsenih kosmičev
* 60 g pirine / ajdove moke
* Nasekljani lešniki
* Kokosovo olje
* Agavin sirup
* Ščepec soli

Nadev:
* 50 g stopljene črne čokolade
* 350 g skyr jogurta
* Merica čokoladnih proteinov
* Sladilo po želji

Posip:
* Lešniki
* Arašidovo maslo
* Banane
* Drugi dodatki po želji ...

OPIS POSTOPKA: V večjo posodo najprej dodamo vse suhe sestavine spodnje plasti ter premešamo. Postopoma dodajamo kokosovo olje in agavin sirup po občutku (sproti mešamo), da masa postane čvrsta. 

Pekač obložimo s peki papirjem in maso stresemo na dno, z rokami ali kozarcem potlačimo plast, da nastane krepko dno.

Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad ognjem in jo primešamo jogurtu. Dodamo še proteine in sladilo. Masa mora biti krepka, ne preveč tekoča. Jogurt mora obdržati svojo strukturo.

Kremno plast nadevamo na trdno dno in po vrhu okrasimo po želji.

Pekač za 1 uro položimo v skrinjo, razrežemo in postrežemo. Kasneje sladico hranimo v hladilniku.

RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.