Ovsene palačinke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ovsene palačinke

SESTAVINE:
* 180 g ovsenih kosmičev
* 300 ml mleka
* 1 jajce
* 1 žlica medu
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 1 1/2 žlička pecilnega praška
* 2 zreli banani
* kokosovo olje (za peko)

Za serviranje: 
* Čokoladno - lešnikov namaz
* stepena smetana in maline

OPIS POSTOPKA: V multupraktiku zmelji ovsene kosmiče. Dodaj jim preostale sestavine in narezane banane ter mešaj tako dolgo, da nastane gladka zmes. Segrej ponev za palačinke in jo premaži z malo kokosovega olja. Zmes za palačinke najlažje zajemaš z žlico za sladoled (tako so vse palačinke enake velikosti). Ko se na zgornji strani naredijo luknjice, palačinko obrni in peci še krajši čas.
Palačinke sem postregla kot mini tortice in jih okrasila s čokoladno lešnikovim namazom, stepeno sladko smetano in svežimi malinami.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Rumac

* 180 g ovsenih kosmičev* 300 ml mleka* 1 jajce* 1 žlica medu* 1 žlička vanilijevega ekstrakta* 1 1/2 žlička pecilnega praška* 2 zreli banani* kokosovo olje (za peko) Za serviranje: * Čokoladno - lešnikov namaz* stepena smetana in maline  V multupraktiku zmelji ovsene kosmiče. Dodaj jim preostale sestavine in narezane banane ter mešaj tako dolgo, da nastane gladka zmes. Segrej ponev za palačinke in jo premaži z malo kokosovega olja. Zmes za palačinke najlažje zajemaš z žlico za sladoled (tako so vse palačinke enake velikosti). Ko se na zgornji strani naredijo luknjice, palačinko obrni in peci še krajši čas.Palačinke sem postregla kot mini tortice in jih okrasila s čokoladno lešnikovim namazom, stepeno sladko smetano in svežimi malinami.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.